Danske Eksaminerede Hundemassører

Wellness for hunde

Artikel i lokalavisen Sydvestvendsyssel den 27. september 2005 - Da Mette Snerle fandt ud af, at der var etableret en uddannelse som hundemassør, vidste hun straks, at det lige var noget for hende, der tidligere har arbejdet som social- og sundhedshjælper i Pandrup kommune.

Da Mette Snerle fandt ud af, at der var etableret en uddannelse som hundemassør, vidste hun straks, at det lige var noget for hende, der tidligere har arbejdet som social- og sundhedshjælper i Pandrup kommune.

Hun er gift med dyrlæge Thomas Kranker, Saltum Dyreklinik, og den daglige omgang med kæledyr og ikke mindst hunde inspirerede hende til at lave et karriereskift.

- Det er ikke kun gamle eller syge hunde, der har glæde af behandlingen, forklarer Mette Snerle.

Ligesom vi mennesker føler velvære ved massage og berøring, følerhunde også velvære ved en. massagebehandling. Muskler og sener bliver mere smidige, så hunden får større bevægelsesfrihed, og det betyder bl.a., at hunden ikke så let pådrager sig skader ved løb eller spring.

Man kan også massere hunden efter en større arbejdsindsats, så affaldsstoffeme masseres ud af musklerne, inden de ophobes og kan medvirke til skader.

Hunde kan ligesom mennesker få myoser, bl.a. hvis de har for vane at trække i halsbåndet. Myoseme kan sætte sig som varige smerter og ubehag, hvis de ikke opløses i tide.

Vi besøger Mette Snerle på Dyreklinikken, da hun har Valde, en 9 måneder gammel engelsk buldog under behandling.

Valde fejler ingen ting, men hans mennesker, Morten Deleuran og kæresten Maria,. fortæller, at han er en meget livlig hund der af og til kan have lidt
svært ved at geare ned.

- Her hjælper det utroligt med en gang massage. Selve behandlingen nyder han og slapper helt af ved, og efterfølgende har vi en dejlig træt hund. Behandlingen virker i flere dage.

Også ældre, gigtplagede hunde har godt af at komme i Mettes hænder.

Der er ikke tale om hård massage, der forskrækker hunden, men rolige, blide bevægelser, der virker i dybden.

En behandling af knap en times varighed koster mellem 150 og 250 kroner afhængig af hundens alder og størrelse.
(rolle@lokalsyd.dk)