Danske Eksaminerede Hundemassører

VOV-VOV-WELLNESS

Artikel fra CS-bladet juni 2008 - Hvem skulle nu have troet det Hos Forsvarets Hundetræningscenter står den på såvel massage som frisvømning hos fIyveroverkonstabel Puk Larsen

Forsvarets hunde er kommet med på fitnessbølgen. De får både massage og svømmetræning oven i de ugentligePuk Larsen stroppeture, som i dag mest består af disciplineret indlæring under leg på Forsvarets Hundetræningscenter i Karup!

Om det hjælper?
Massøren og svømmetræneren er ikke et sekund i tvivl. Og Dalton, en fem år gammel schæferhan, lægger krop til på briksen, mens ferme fingre nulrer hans anspændte muskulatur. Jensen, en yngre schæfer på halvandet år, bruger kræfterne og svømmer, alt hvad han har lært i det specialdesignede badekar, han er hejst op i.
- Det med massagen er en slags over bygning på jobbet, som slutter med eksamen, fortæller flyveroverkonstabel Puk Larsen, 34. Hun har udelukkende mandlige kolleger ved hundetræningscenteret, når ses bort fra dyrepasser Thea Stoicio, som er civilt ansat.
Puk Larsen bliver forsvarets første militære eksaminerede hundemassør. Uddannelsen på et år foregår hos en civil dyrlæge tre dage om måneden.
- Første gang, jeg prøvede massagen, var på en af mine egne hunde, en gammel tjenestehund. Jeg kunne tydeligt se ændringen. Hunden blev mere glad og mere fri i sine bevægelser. Typisk vil den efter sådan en omgang være træt til dagen efter. Lige efter massagen kan den godt slingre rundt og være usikker på benene. Fordi den, som det også er tilfældet med mennesker efter en tur på massagebænken, får en masse affaldsstoffer frigjort og ud i kroppen. Men det betyder også mere iltoptagelse i musklerne og større bevægelsesfrihed, når spændingerne i kroppen forsvinder, og så bliver hunden mere frisk. Jo, det hjælper helt utroligt.

Mors hund
Til daglig træner Puk Larsen hund på lige fod med sine mandlige kolleger i Forsvarets Hundetræningscenter ved FFOS, Flyvevåbnets Førings Og Operationsstøtteskole.
- Vi laver hundene færdige til indsats herhjemme og på missionerne i udlandet. Det gælder såvel patruljehunde som kombihunde, der også lærer at finde sprængstoffer, fortæller Puk Larsen. Hun har været i det værnsfælles hundetræningscenter de sidste to år efter tidligere at have gjort tjeneste ved bevogtningen på flyvestationerne Værløse og Skalstrup.
Naturligvis har Puk Larsen også helt sin egen tjenestehund. Vera er navnet, og nummeret er 220 i den militære journal.
Vera er privilegeret med let adgang til en ekstra omgang velgørende massage, når hun ved fyraften bliver familiehund og tager med mor hjem!

 

Dalton får en omgang på briksen hos Puk Larsen