Danske Eksaminerede Hundemassører

Skal din Fido også masseres?

Artikel i Galten Folkeblad den 19. maj 2004- Nu tilbyder Galten Dyreklinik vore små firbenede venner massage og akupressur

Nu tilbyder Galten Dyreklinik vore små firbenede venner massage og akupressur.

Golden retrieveren Barney haltede på et forben, men veterinærsygeplejerske Ditte Andersens massage har løst problemet

Veterinær-sygeplejerske Ditte Andersen er netop blevet færdig med den etårige uddannelse som eksamineret hundemassør. For at kunne blive eksamineret hundemassør skal man udover 160 timers undervisning i blandt andet anatomi og fysiologi have masseret mange forskellige hunderacer og det har flere af Galtens hunde nydt godt af.

Hver mandag siden december har Ditte masse ret hunden Zico, som indtil da havde været stærkt plaget af smerter på grund af dårlige hofter og derfor fik smertestillende medicin. Ditte tilbød at massere Zico og siden har hunden ikke haft behov for de smertestillende piller.

Stærkt bånd
I dag er - der et stærkt bånd mellem Zico og dens massør og hunden er ikke utryg ved at Ditte tager fat i de ømme muskler.

Også Barney, en ældre Golden Retriever som haltede på det ene forben, har oplevet hvor dejligt det er at blive masse ret. Ikke alle hunde elsker at komme til dyrlægen og Barney var en af dem.

I dag går han ind i klinikken med logrende hale og smider sig på tæppet som Ditte har bredt ud på gulvet til ham og han venter blot på at Ditte 'skal begynde. Næsen løber og der bliver lukket flere prutter ud, mens han nyder de 45 minutter en massage typisk tager. Straks efter skal Barney ud på græsset. Massage sætter nemlig gang i systemet og alle de frigivne affaldsstoffer skal tisses ud. At massage kan gøre en stor forskel for mange hunde er man på Galten Dyreklinik slet ikke i tvivl om. Her håber man at mange vil benytte sig af mulig heden i fremtiden.