Danske Eksaminerede Hundemassører

Ny massageklinik åbnet i Kolding

Artikel i Søndagsavisen den 19. oktober 2003 - Om på ryggen, stængerne i vejret og så et par kærlige hænder på ens behårede krop - åh, hvad har jeg dog gjort siden jeg skal ha' det så godt?

Om på ryggen, stængerne i vejret og så et par kærlige hænder på ens behårede krop - åh, hvad har jeg dog gjort siden jeg skal ha' det så godt?

HUNDEMASSAGE

Af Mogens Hammer mh@sondagsavisen.dk

Efter en hård arbejdsdag, hvor postbudet er jagtet, slagterens lækre Trofast er bedækket, man har tisset i naboens have (og det der er værre) samt pligtskyldigt har ædt sig gennem flere skåle Pedigree X-tra Royal Deluxe Vuffi-Guffi, så trænger man altså til at få poterne i vejret og føle kærlige hænder på sin behårede krop.

Her er det så, hundens bedste ven kommer ind i billedet - hundemassøren.

Og til glæde for byens hunde findes der faktisk sådan en i Kolding. Hun hedder Mette Kildemoes Dahl og hun har netop åbnet en vaskeægte hundemassageklinik.

Det har faktisk vist sig, at mange hundeejere ønsker at give deres kæledyr en ekstra forkælelse i hverdagen.

"Hundemassage" kan afhjælpe både fysiske og psykiske skavanker i form af smertelindring og afstresning. MEN det kan ikke understreges nok: Hundemassører er IKKE dyrlæger, men kan supplere dyrlæger på en god og effektiv måde! via et samarbejde", siger Mette Kildemoes Dahl. Bl.a. har hundemassage vist stor effekt på hunde med bl.a. hofteleds dysplasi og gigt, når det ikke har været muligt for dyrlæger at gøre mere for hundene. Her har hundemassage virket smertelindrende. Og hvordan ved man så, at en hund har færre smerter?

"jo, det kan ses direkte i forskellen på hundenes bevægelser før og efter massagen. Jeg videofilmer hunde, når der ønskes en kontinuerlig massage. Så kan hundeejere se, om massagen hjælper," siger Mette Kildemoes Dahl, der indirekte truer med at gå medicinalindustrien i bedene,

"Også psykiske skavanker kan afhjælpes. Hunde, som stresser meget op, kan via massage blive mere afbalancerede og rolige. Det. er også set, at hunde på lykkepiller kan trappe deres doseringer ned ved at supplere den medicinske behandling med massage," siger Mette Kildemoes Dahl.

Hundemassage kan også gøre ganske almindelige hunde mere koncentrerede i hverdagen, hvilket er en stor fordel for jagthunde, lydighedshunde osv. Mange hundeejere har også givet tilbagemeldinger om, at deres hunde er blevet meget gladere i deres opførsel efter hundemassage. For udstillingshunde kan det nævnes, at hundemassage gør pelsen mere skinnende og sund at se på. Ved massagen får man alle de døde hår væk og hundene producerer mere fedt i huden, som gør at pelsen bliver mere skinnende på en naturlig måde. Det skal dog siges, at Mette Kildemoes Dahl aldrig giver sig i kast med syge hunde uden, at det er i et samarbejde med hundens dyrlæge.