Danske Eksaminerede Hundemassører

Molly i MASSAGEHIMLEN

Artikel fra Vi med hund nr 8/2008 - Malene Vintersfjord har været klient hos Gitte Asmann igennem længere tid. Eller rettere sagt har Malenes hund, Molly, som er en clumber spaniel på fire år, været fast klient - Malene er blot Mollys chauffør til og fra herlighederne...

Af Irene H. Jarnved
Foto: Per Arnesen


Molly har ikke nogen synlige skavanker, fortæller Malene.

"Men hun er ret aktiv, når vi er ude at gå tur. På trods af hendes tunge kropsbygning og relativt korte ben har hun ingen skrupler med at hoppe op og ned af store træstammer og høje brændestabler. Og når hun leger med andre hunde, foregår jagtlegen med bratte opbremsninger og hurtige vrid i kroppen.

Så selv om hun ikke halter, er det jo meget nærliggende at forestille sig, at hun ind imellem laver nogle forkerte bevægelser, der kan afstedkomme ømhed eller infiltrationer for eksempel i nakken eller ryggen:"

Et tillægsargument for at Malene tager Molly  til massage er, at Molly er blevet ekstremt bange for at komme til dyrlæge - i meget bange tilstand skal hun bæres op på undersøgelsesbordet! Hun har nemlig haft nogle problemer med sine øjne for nogle år siden, hvor hun igennem en lang periode gik til ubehagelige undersøgelser og kontrol. Og det mindes hun så godt, at hver gang Malene foreslår, at hun skal hoppe op på et bord, tror hun, at der kommer en dyrlæge ind i rummet...

Og derfor er det godt for Molly at opleve, at et bord ikke kun behøver at være forbundet med ”helvede”; men også kan føre hende til ”himlen”:

Hvis Molly blev spurgt, ville hun garanteret ikke have noget som helst imod, at hendes ejer tænker alle disse tanker. For hun ELSKER at ligge på Gitte Asmanns massagebriks og blive æltet igennem - uhmmm, det er dejligt fra start til slut! .

Malene bruger massagen til både velvære og forebyggelse af skader hos sin clumber spaniel Molly på fire år..