Danske Eksaminerede Hundemassører

Med Muldeberg til massage

Artikel i Det Grønne område, den 25. februar 2003 - Alternativ behandling vinder også frem blandt de tobenedes firbenede venner. Dyresygplejerske Helle Alex Petersen behandler alle fra Grand Danois til Cocker Spaniels. - Af Signe Steffensen

Alternativ behandling vinder også frem blandt de tobenedes firbenede venner. Dyresygplejerske Helle Alex Petersen behandler alle fra Grand Danois til Cocker Spaniels.

Af Signe Steffensen

SØLLERØD: Muldeberg sukker veltilfreds og ligger sig godt til rette på briksen. Som så mange andre herrer på hans alder døjer Muldeberg lidt med vægten, og det er også blevet til lidt småskavanker over årene - slidgigt i det ene forben - og den slags.

Men en gang om ugen bliver den seks år gamle Basset hund løftet op på briksen i Dyrlægehuset i Holte for at få en grundig massage fra snude til halespids.

Massage modvirker stress

Det er dyresygeplejerske Helle Alex Petersen, der ved, hvor og hvordan de firbenede venner

skal stryges, gnides og æltes - og de kan lide det. For nogle hunde tager det et par gange at vænne sig til behandlingen, men flertallet af patienterne overgiver sig til Helle Alex Petersens kyndige hænder med det samme.

Oftest bliver massagen ordineret som en del af den konventionelle dyrlægebehandling. Men det kan også bare være for velværens skyld. Helle Alex Petersen giver eksempelvis massage til jagthunde, der både før og efter en stor jagt kan få massage enten som opvarmning eller som lindring til de ømme muskler efter en stor præstation. De kan sammenlignes med sportsfolk, forklarer hun.

Massagen virker også afslappende og modvirker stress.

"Den anden dag kom der en hund ind på klinikken, som havde meget ondt i hofterne. Derfor blev jeg kaldt ind, og efter ti minutters beroligende massage kunne jeg røre hunden, hvor den havde ondt.

Ud over at massagen virker afslappende, øger den også blodcirkulationen, så der kommer mere ilt, næring og energi ud til de enkelte organer i kroppen og til muskler, sener og knogler.

Til hunden der har alt

Det er et år siden at Helle Alex Petersen blev færdiguddannet som hundernassør, og uddannelsen, der tager cirka et år, har Helle taget sideløbende med sit arbejde i Dyrlægehuset i Holte.

"Alternativ behandling har længe været udbredt og anerkendt blandt mennesker, men nu får hundene altså også glæde af det," forklarer Helle Alex Petersen.

En fuld kropsmassage plus udstrækning tager cirka en time for en hund af Muldebergs størrelse og koster omkring 300 kroner.

Hundernassøren udsteder også gavekort, hvis man skulle stå og mangle en gaveide til sin firbenede ven.

Der er i hvertfald ingen tvivl om, at Muldeberg godt kan anbefale lidt kærlig kropsmassage. Faktisk vil han slet ikke ned fra briksen igen, da behandlingen er færdig, men efter at have sundet sig lidt rejser han sig veltilfreds og ryster det hele på plads så ører og kæber klasker ham om hovedet.

En charmerende fyr i sin bedste alder.

Du kan få kvinder og kager og jordbær for sjov; men der er intet skønt som en ordentlig gang massage. Muldeberg under kyndig behandling af eksamineret hundemassør Helle Alex Petersen i Dyrlægehuset i Holte. (Foto: Farrokh)