Danske Eksaminerede Hundemassører

Matrix elsker massage

Artikel i Fyns Stifttidende, den 30. maj 2004 - HUNDELIV: Massage er godt mod ømme muskler, ledsmerter og stress. Det gælder også for hunde. Alligevel findes der kun to hundemassører på Fyn

HUNDELIV: Massage er godt mod ømme muskler, ledsmerter og stress. Det gælder også for hunde. Alligevel findes der kun to hundemassører på Fyn

Af Kasper RiggeIsen
Årslev: - Hvad så, Matrix. Er du g1ad for at se mig?

Matrix, en velvoksen American Staffordshire Terrier med en kampvægt på 36 ki1o, kaster sig begejstret mod Hanne Thiel Madsen, som sidder på hug.

Hun er oprindelig uddannet reklametegner, men har arbejdet med hunde i 17 år. Ved siden af sit arbejde er hun med til at drive en hunde- og kattepension i udkanten af Årslev. Som noget helt nyt kan Hanne Thiel Madsen også skrive hundemassør på visitkortet.

 

Dem findes der kun 23 af i hele Danmark, heraf to på Fyn. Hanne Thiel Madsen selv forklarer det med, at der er tale om en forholdsvis ny uddannelse, som ikke ret mange kender til.

- De fleste tænker: hundemassør, hvad bliver det næste. Men i princippet har hunde brug for massage af de samme grunde, som vi mennesker. Det kan være ømme muskler, ledsmerter eller stress. Samtidig er massagen med til at øge blodcirkulationen, og det giver en mere veloplagt hund, forklarer hun.

HUNDEMASSAGE
  • Foreningen "Danske Eksaminerede Hundemassører" blev stiftet den 11. april 2001.
  • Der er 23 uddannede hundemassører i Danmark, heraf to på Fyn.
  • De fleste hunde har gavn af massage. Det gælder dog ikke, hvis hunden har åbne sår, brækkede ben, bløder, har feber, betændelse eller kræft

Kom og tag mig
For Matrix er det femte gang, han besøger klinikken i Årslev, siden han fik konstateret hofteledsdysplasi, dvs. en fejlbygning af hofteleddet.

Mens han ligger på et lille metalbord, begynder Hanne Thiel Madsen at stryge ham med håndfladerne. Da hun få minutter senere masserer hans bagben, ligger Matrix fuldstændig afslappet på den ene side.

- Første gang en hund bliver masseret, ved den ikke helt, hvad jeg gør ved den. Men allerede anden gang siger de fleste "kom og tag mig", ler Hanne Theil Madsen.

Netop den tætte kontakt med dyrene var grunden til, at hun for et år siden valgte at uddanne sig til hundemassør.

Som en del af uddannelsen har hun blandt andet lært om hundepsykologi, pelspleje, anatorni, fysiologi og akupressur. Dcsuden skal hun være i stand til at bedømme enhunds bevægelser. Enhundemassør ma dog ikke stille en diagnose. Det er fortsat dyrlægens opgave, understreger hun.

Færre smerter
Efter en god times massage er Matrix helt udmattet. Det er en helt normal reaktion, fortæller Hanne Theil Madsen. Efter kort tid er han sig selv igen, Eller rettere: Han er blevet mere smidig og har færre smerter end før.

Faktisk er hundens ejere, Brian Hansen og Annette Jensen, så begejstrede for behandlingen, at de overvejer at sende alle deres hunde til massør. De har fire i a1t, alle af racen American Staffordshire Terrier.

- Hundene er som små børn for os. Med Matrix kunne vi med det samme se, at massagen havde en positiv virkning. Han er blevet en mere g1ad hund. Og når han er glad, så er jeg glad, siger, siger Brian Hansen