Danske Eksaminerede Hundemassører

Massage kan lindre din hunds smerter og give velvære

Bragt i Berlingske Tidende den 31. januar 2015. Bedre blodgennemstrømning, smertelindring og beroligelse. Der er mange godgørende fordele ved at give din hund en massage - som forebyggelse eller i forbindelse med genoptræning.

hundemassage af Helle Hoffmann

De fleste mennesker har oplevet muskelspænelinger og smerter efter overbelastning eller skader og har efterfølgende nydt godt af en gennemgribende massage. Nogle mennesker bruger massage som en naturlig del af almen velvære, og hvorfor egentlig ikke give sin hund den samme oplevelse af smertelindring og velvære?

Hvis hunden får massage som led i genoptræning eller efter sygdom,
sker det altid i samarbejde med dyrlægen, og ofte får ejeren også
øvelser til at udføre derhjemme


Helle Hoffmann er eksamineret hundemassør og arbejder seriøst med massage af raske hunde. Hun fortæller, at alle hunde kan have gavn af massage, men hun ser først og fremmest hunde i sin klinik, der kommer, fordi de har et problem i bevægeapparatet.
Det kan være muskelspændinger i forbindelse med gigt eller hunde, der har brug for genoptræning efter et brud eller en ledbåndsskade. Er hunden skadet, sker massagen altid i samarbejde med hundens dyrlæge.


Massagen kan løsne nogle spændinger, så hunden faktisk kan trappe ned eller helt komme ud af en evenruel smertestillende medicin. Hvis hunden får massage som led i genoptræning eller efter sygdom, sker det altid i samarbejde med dyrlægen, og ofte får ejeren også øvelser til at udføre derhjemme, fortæller Helle Hoffmann, der også har en del ældre hunde til massage, som nyder godt af at få øget blodscirkulation i kroppen.
Også hunde, der dyrker sport på topplan (fx agility) eller jagt- og brugshunde,  kan have stor gavn af massage for at forebygge skader.hundemassage Helle Hoffmann

Hundens præmisser

Når en hund kommer til massage første gang, vil massøren undersøge hunden grundigt, for at finde ud af hvad den enkelte hunds behov er. Typisk vil den i starten  have behov for at komme en til to gange om ugen, indtil de værste spændinger er løsnet.
Herefter finder man ud af, hvor ofte det er relevant for hunden at komme til massage fx en gang om måneden eller hver anden måned. Men uanset hvor vant til massage hunden er, så sker det altid på dens præmisser fra gang til gang.
"Nervøse eller stressede hunde kan have stor glæde af massage, som udløser nogle beroligende hormoner i kroppen. Jeg går meget forsigtigt frem, og det handler ofte om fin intuition, for de signaler, hunden udsender om, hvad den bryder sig om, kan være meget små. Og en hund, der oplever smerte har ikke lyst til at deltage - eller komme igen," siger Helle Hoffmann.
En hundemassage kræver ejerens tilstedeværelse for at give hunden tryghed, og det kan desuden være praktisk for massøren at have et par ekstra hænder til at få hold på hunden og give den godbidder undervejs.

Massagen kan løsne nogle spændinger, så hunden faktisk kan trappe ned eller helt komme ud af en eventuel smertestillende medicin.Hundemassage Helle Hoffmann

 

faktaboks
HUNDEMASSØRER

• Danske Eksaminerede Hundemassører er en forening af hundemassører, der har gennemgået
en et-årig uddannelse, hvor de ud over massage af forskellige racer er blevet undervist
i hundens fysiologi og anatomi samt grundlæggende genoptræning.
• På hjemmesiden www.hundemassor.dk kan man finde en liste over foreningens medlemmer
og ved at vælge en massør herfra, får man garanti for en grundig uddannelse.
Nogle medlemmer masserer også katte.