Danske Eksaminerede Hundemassører

Massage er hundedejligt.

Skive Folkeblad d. 12. nov. 2005 - Den store tigerstribede hund ligger fuldstændigt afslappet på massagebordet. Den fylder hele bordet, og det kæmpestore hoved hænger næsten udover kanten. Huden omkring munden hænger tungt og slapt fra kæben, mens Sari Jensen, som er eksamineret hundemassør, masserer dens ryg.

Den store tigerstribede hund ligger fuldstændigt afslappet på massagebordet. Den fylder hele bordet, og det kæmpestore hoved hænger næsten udover kanten. Huden omkring munden hænger tungt og slapt fra kæben, mens Sari Jensen, som er eksamineret hundemassør, masserer dens ryg.

De falder tit i søvn under massagen, siger Sari Jensen med et lille smil, mens hun nikker sigende ned mod hundens lukkede, vibrerende øjne.

Hendes hænder aer, gnubber og ælter rutineret rundt på hunden. Først får ryggen, nakken og siden en tur. Så gælder det forben og bagben, for derefter at slutte af med hoved, tandkød og til sidst ørerne. Når først grebene sidder der, så er det faktisk det samme for alle hunde. Men man sørger for at tage blødere ved ældre og unge hunde, forklarer Sari Jensen.

Uddannelsen til eksamineret hundemassør består af cirka 200 undervisningstimer bredt ud på weekender over et år og slutter med både mundtlige, skriftlige og praktiske eksamener. Derudover har Sari Jensen selv syv Granddanoiser, som giver hende rig mulighed for at øve sig. De får alle massage cirka én gang månedligt. Massagen er gavnligt for mange ting, forklarer Sari Jensen. Den kan bruges som genoptræning, hvis en hund er blevet opereret for nylig. Den kan også hjælpe på urolige eller dominerende hunde.

I øjeblikket har hun gang i Changs forben. De er især vigtige under massagen, for det er dem der bærer størstedelen af hundens vægt. Hun bevæger langsomt hænderne fra skulderen ned mod poterne, som er næsten lige så store som en udbredt hånd.

Jeg vælter ikke ligefrem i kunder, men det er også først for nylig, at jeg er begyndt at annoncere med, at jeg er blevet eksamineret hundemassør. I øjeblikket har jeg cirka en kunde om måneden, og i butikken har jeg kunder hver uge, siger Sari Jensen og hentyder til sin butik Jensendoggi, med hundefoder og udstyr i Jebjerg.

Engang vil jeg gerne kunne leve af det, og det, tror jeg også godt, kan lade sig gøre. Folk vil gerne betale for hjælp, hvis deres hund har det dårligt, mener Sari Jensen, som i øjeblikket supplerer sin indtjening fra butikken og massagen med et rengøringsjob.

Sari Jensen avler også på sine granddanoiser og har indtil nu haft fire kuld. Men hun har kun planer om et kuld hvert eller hvert andet år. Der er simpelthen for meget arbejde og ikke nok penge i avlen, forklarer hun. Det er butikken og massagen, der skal kunne få det til at løbe rundt. Derfor er en udvidelse af butikken under overvejelse.

Hvis en urolig hund får massage to til tre gange, så vil man næsten ikke tro, at det er den samme hund bagefter, forklarer Sari Jensen om massagens gavnlige effekt.