Danske Eksaminerede Hundemassører

Et rigtigt hundeliv

Artikel i JydskeVestkysten den 17. juli 2004 -  viser sine ynder på udstillinger og træner dressur, slapper både hund og ejer af på campingpladsen bag Jels Idrætscenter.

 

Tilbuddet om hundemassage er meget populært på beagletræffet. Og eksamineret hundemassør Kirsten Christensen har haft hænderne fulde af beagler de seneste 3 dage. Her er det den ni årlige Karen, der er under kærlig behandling, medens den stolte ejer, Connie Strømsted, ser til. Den gamle hund, der har haft en diskusprolaps for et stykke tid siden, nyder massagen. 


BEAGLETRÆF: Når beaglen ikke går blodspor, viser sine ynder på udstillinger og træner dressur, slapper både hund og ejer af på campingpladsen bag Jels Idrætscenter.

Af Janne Sorgenfri
JELS: Der er et rigtigt hundeliv i og omkring Jels Idrætscenter i denne uge.
Det store beagletræf, der har trukket et par hundred hundeelskere til Jels, er lidt af et tilløbsstykke, og en gåtur blandt campingvogne og telte understreger, at der virkelig er tale om beagleentusiaster.
Kunstfærdige havelåger, små flag, hundemassører og beaglehulen er blot noget af det, man kan finde på pladsen bag idrætscenteret.

Yngelpleje
Og lige så legesyg en beagle er, lige så afslappet kan den se ud.
Og som hund - så ejer.
Michael Jensen, der er medlem af beagleklubbens Region Sydjylland, glæder sig over, at alt er gået glat indtil nu.
- Vi har ikke haft kedelige uheld eller andet, der er gået skævt.
- Vejret er ikke det bedste, men hvis det havde været for varmt, ville hundene også være uoplagte for eksempel til udstillingerne. Så det et nok meget godt, fortæller han, mens han viser rundt og hilser på de mange beagler i indhegningerne.

Ikke til at stå for
Et stykke henne stopper han op foran en kasse med to hvalpe på godt otte uger.
De tumler med hinanden, og ind imellem skal de lige hen og slikke og bide i en menneskefinger. Tumlingerne er ikke til at stå for, og den ene er da også afsat.
- Ja, Tarzan her bliver afhentet i dag ved 12-tiden, fortæller Chenette Rosenbeck, der sammen med sin mand, Freddy, driver kennelen Sweet-Magic tæt ved Holstebro.

6000 kroner
Lille Tarzan er dog lykkelig uvidende om, hvad der skal ske. Den har sat sig på rumpen og kigger lidt kejtet op på sin mor, Chenette.
Prisen for denne lille charmetrold 6000 kroner.
- Men så er den også stambogsført, forklarer Chenette.
Henne i teltet - også kaldet beaglehulen - masser Kirsten Christensen med rolige bevægelser den ni årlige Karen.
Hun ligger på siden med ørerne fladt ned mod underlaget og misser lidt med de brune øjne. Hendes hvide poter dingler let, når Kirsten bevæger skulderleddet.
- Hun er så dejlig at massere, se hvor hun nyder det, smiler Kirsten.
- Det eneste, de ikke bryder sig om, er, når vi rører deres poter. Det kan hunde generelt ikke lide, forklarer hun videre.

Konkurrencer
Karen bliver vendt om på siden, og vi smutter ud på fodboldbanerne bagved, hvor dressurkonkurrencerne er i fuld gang.
I alt 140 hunde har, når stævnet slutte i weekenden, været en tur enten på podiet for at posere, været med i diverse agilitykonkurrencer samt indyndet sig hos dommerne i disciplinen dressur.