Danske Eksaminerede Hundemassører

Et langt bedre hundeliv

Artikel i Morsø Ugeavis den 20. sep 2006 - Med et stort, savlende smil om munden sidder 7-årige Magnum pænt og tålmodigt på briksen, der er ved at blive hejst i passende arbejdshøjde. For han ved, hvad der venter forude.

Med et stort, savlende smil om munden sidder 7-årige Magnum pænt og tålmodigt på briksen, der er ved at blive hejst i passende arbejdshøjde. For han ved, hvad der venter forude.

To timers afslapning og velvære, når Sari Jensens erfarne hænder tager fat og masserer de ømme muskler.

Magnum er af racen bull-mastiff i en sværvægtsudgave af 63 kg. Men desværre også en race, der ofte rammes af ryg - og hofteproblemer. HD er diagnosen. Det står for hoftedysplasi og betyder i Magnums tilfælde stærke smerter, der gør, at man bliver træt og hænger med hovedet og helst vil ligge ned det meste af tiden.

- Han kunne efterhånden slet ikke styre bagkroppen, fortæller Magnums ejer, Anette Mortensen, Durup, der kommer med Magnum hver 14. dag.

I juli måned henvendte hun sig til Sari Jensen, der er uddannet hundemassør og har sin forretning på Nørremarksvej i Jebjerg ved Roslev. Jensen Doggi kalder hun stedet.

I dag skal Magnum have sin sjette behandling. Og det er ikke til at fatte, at han for bare et halvt år siden gik og hang med hovedet og helst ville ligge ned. Godt med dryppende savl, der af og til bliver svunget rundt på omgivelserne, når han ryster hovedet, går Magnum omkring og storsmiler og logrer med halen. Han ligner en hund, der trives rigtig godt.

- Det er som at have fået en stor hvalp igen. Han er blevet rigtig fræk og vil hele tiden lege med katten. Og så er han først og fremmest blevet glad igen, fortæller en ligeså glad Anette Mortensen.

Massagebænken er nu kommet op i passende arbejdshøjde og massør og ejer lægger i fællesskab Magnum ned på siden.

- De fleste hunde ruller helt om på ryggen, men det har Magnum ikke rigtig plads til, griner Sari Jensen og stikker Magnum en hundekiks.

- Jeg går ind og arbejder med musklerne, så der bliver en kraftigere blodgennemstrømning og på den måde kan jeg få arbejdet musklerne op, forklarer Sari Jensen. Det er helt tydeligt, at hun ved, hvad det er, hun har med at gøre. Og det er ligeså tydeligt, at Magnum nyder det i fulde drag. Halen logrer hele tiden.

Efter to timers kærlig behandling er han helt salig og springer rundt på gårdspladsen, mens fotograf og journalist bliver vist ind i et tilstødende lokale, hvor ikke færre end tre hanner og seks tæver, der bare er ni dage gamle befinder sig. Racen er grand danois, og den stolte mor Cille markerer selvfølgelig kraftigt, når vi løfter en af hendes nyfødte op.

- Det var en hård fødsel. Fra klokken otte om morgenen og til kvart i tolv midnat, fortæller Sari Jensen, der måtte tage tjansen som jordemoder. Cille blev så afkræftet, at det også var Sari Jensen, der måtte nusse de nye firbenede verdensborgere og lægge dem til patten hos moderen.

En enkelt lille han er kun halvt så stor som sine søskende, men den trives tilsyneladende fint - bare i en mindre udgave.

For opdræt og salg af gule og tigerstribede Grand danois hunde er også en del af forretningen hos Jensen Doggi. Ligesom en tilstødende forretning med alt i hundemad og tilbehør også findes på stedet.
- Min mand arbejder ved siden af, men jeg er begyndt at kunne leve af det her, siger Sari Jensen, der efterhånden har fået opbygget en solid kundekreds af hunde, der af den ene eller anden årsag går til massage.

- Nej, jeg har faktisk ingen, der kun kommer her for fornøjelsens skyld. Alle kunderne har et problem med kroppen.

Det er for eksempel en gammel golden retriever med spondylose i ryggen, der forsager kalkaflejring og giver stive ryghvirvler. En anden tre-årig golden retriever landende forkert, da den hoppede op efter en bold - og hylede og skreg. En dyrlæge henviste til Sari Jensen, og efter syv behandlinger, har den det godt igen. Og en to-årig boxer ... og ..... For hun kan noget helt specielt med sine hænder, Sari Jensen. Og det bevirker, at mange hunde får et langt bedre liv.