Danske Eksaminerede Hundemassører

Det er hundeskønt med massage

Artikel i Fyens stiftstidende den 3. marts 2005 - Hos Fyns Hundecenter i Årslev kan både rottweilere og pekingesere få hjælp mod gigt og depression

 

Hos Fyns Hundecenter i Årslev kan både rottweilere og pekingesere få hjælp mod gigt og depression

Af Helle Hynkemeyer
ÅRSLEV: Øjnene glipper af velbehag og kæmper for at holde sig åbne, og alle fire ben hænger slapt ned fra det lille rullebord, for det er SÅdejligt ...

Den kraftige rottweiler Ofelia nyder at få nulret poter, nakke, skulder, forben, bagben, hale, ja selv tænderne får en omgang, når mor Hanne, der er uddannet hundemassør, går i gang.


Hanne Thiel Madsen fra Fyns Hundecenter er dyrlægeeksamineret hundemassør. Hun starter klinik i Årslev, hvor hunde i alle størrelser kan få bl.a. massage og akkupressur.
Foto: Peter Leht-Larsen

Sammen med sin mand John driver Hanne Thiel Madsen Fyns Hundecenter, der ligger på en nedlagt landejendom lidt uden for Årslev.

Som hos mennesker
"Det er nøjagtig det samme som hos mennesker. Men der har ikke været så meget fokus på, at man kan gøre det ved hunde. Massagen styrker blodcirkulationen i kroppen og strammer op om musklerne. Men det må ikke gøre ondt," fortæller Hanne, mens hun kraftigt stryger Ofelia ned over hoften.

Den tre-årige rottweiler lider af hoftedysplasi, men med cirka en times massage om ugen i den lille klinik, der er indrettet i stalden på privatadressen, lever hun en næsten smertefri hverdag.

Mod gigt og depression
"Mange af de hunde, jeg har, kommer her almindeligvis, fordi de har haft dysplasi, gigt eller andre akutte skader. Men massagen hjælper også på stress og depression," fortæller Hanne og nævner en bassethund, der blev kureret for en depression ved hjælp af massage.

Til hverdag arbejder Hanne som reklametegner i Odense, men drømmen er at blive hundemassør på fuld tid.

"Det ville være dejligt, hvis jeg kunne leve af det. Men det er svært lige nu."

Måske kommer drømmen lidt nærmere, når centeret til forår indvier en helt ny svømmehal for hunde med opvarmet vand og soigneringsfaciliteter.